Skip to main content
search

Chirurgia pleoapelor

De asemenea, cunoscuta sub numele de ridicare ochi sau blefaroplastie.

Chirurgia pleoapelor (Blefaroplastia) poate fi efectuata pe pleoapele superioare, pleoapele inferioare, sau ambele. Pe baza unei evaluari preoperatorii factori, cum ar fi structura dumneavoastra. care sta la baza musculaturii faciale, structura osoasa, simetria sprancenelor, chirurgul va decide cat de multa piele, muschi, si/sau grasime se va elimina.

Daca aveti piele in exces, acoperind pliul natural al pleoapei superioare, in cazul in care pleoapele superioare si inferioare arata pufoase, ceea ce face ca ochii sa para obositi si in varsta, daca aveti santuri adanci sub ochi.

lucian-popa

Cum se efectueaza o procedura de chirurgie a pleoapelor?

Chirurgul dumneavoastra va face marcaje precise pentru a indica tesuturile in exces care vor fi eliminate, pe pleoapele superioare si cele inferioare.
Pe pleoapa superioara, se va face o incizie ascunsa in pliul natural al pleoapei.

Pe pleoapa inferioara, incizia va fi ascunsa chiar sub genele inferioare. Alternativ, atunci cand excesul de grasime este eliminat, incizia poate fi plasata in interiorul pleoapei inferioare (incizie transconjunctivala). O interventie cu laser poate fi folosita uneori impreuna cu aceasta metoda pentru a strange pielea pleoapei inferioare. Doctorul dumneavoastra poate face alte ajustari pentru a corecta problemele speciale cum ar fi laxitatea musculara.
Se vor aplica suturi sau adezivi de tesut pentru a netezi si pentru a reconfigura zonele din jurul sprancenelor si a pleoapelor. In cele mai multe cazuri, nu exista practic nicio cicatrice detectabila.
La pacientii cu ochii uscati se va indeparta mai putin tesut pentru a evita expunerea ochiului la aer, evitand astfel o posibila agravare. Chirurgul tau, de asemenea, poate utiliza un laser pentru a spori procedura de refacere a suprafetei pielii si netezirea ridurilor din zona pleoapelor si sprancenelor.

1

Consultatia initiala

In timpul consultatiei initiale, veti avea posibilitatea de a discuta obiectivele
estetice. Chirurgul dumneavoastra va va evalua ca pe un candidat pentru chirurgia pleoapelor si va decide ce tip de blefaroplastie poate face. Odata ce acesta intelege
scopurile, poate sugera si proceduri suplimentare.
2

Pleoapele superioare

Doctorul va plasa linia de incizie de la pliul pleoapei naturale prin care se va elimina excesul de piele, muschi si grasime. Laserul poate fi utilizat pentru a elimina acest tesut in exces, pentru a reduce umflarea si vanataile.
3

Incizii si cicatrici ploapa superioara

Chirurgul va marca liniile naturale si cutele, iar cicatricile vor fi cat mai ascunse posibil
de-a lungul acestor pliuri naturale. Suturi fine vor fi folosite pentru inchiderea inciziilor,
minimizand astfel vizibilitatea cicatricilor.
4

Pleoapele inferioare

Exista o serie de optiuni pentru efectuarea chirurgiei pleoapei inferioare: abordarea traditionala, abordarea transconjunctivala, blefaroplastia, utilizarea de materiale de umplutura, acidul hialuronic fiind o alternativa nechirurgicala pentru pleoapele inferioare.
5

Incizii si cicatrici ploapa inferioara

In blefaroplastia traditionala, doctorul va face o incizie de-a lungul liniei de umbra
a genelor. Intr-o abordare transconjunctivala, acesta corecteaza umflaturile pleoapelor
cauzate de excesul de grasime prin efectuarea unei incizii in interiorul pleoapei
inferioare. Aceasta tehnica nu necesita nici o incizie externa, dar nu poate fi utilizata
pentru a elimina excesul de piele.
6

Cum ma pregatesc pentru procedura de chirurgie a pleoapelor?

Chirurgul dumneavoastra va va oferi instructiuni preoperatorii, va va raspunde la orice
intrebare pe care o puteti avea, va fi informat in detaliu despre istoricul dumneavoastra
medical, si va efectua un examen pentru a determina starea fizica inainte de interventie.

Ai o intrebare?