Skip to main content
search

Operatia urechilor

De asemenea, cunoscuta sub numele de otoplastie sau reprofilare ureche
Chirurgia estetica a urechii, sau otoplastia, este o procedura, care modifica marimea, pozitia, sau proportia urechilor. Rezultatul chirurgiei de reprofilare a urechii variaza foarte mult in functie de schimbarile care sunt dorite, dar aceste proceduri pot imbunatati in general, increderea in sine, in special la copii si adolescenti. In cazul in care vorbim de urechile clapauge, alegeri selective pot fi efectuate pentru a aplatiza urechile. In cazul in care o ureche este pozitionata mai sus decat celalalta, urechea repozitionata poate crea simetrie. Urechile mari, supradimensionate pot fi abordate singure, sau in combinatie cu alte probleme ale urechii.

Daca v-ati nascut cu urechi prea mari sau prea mici. In cazul in care urechile sunt disproportionate, in raport cu capul, sau ciudat plasate. In cazul in care aveti urechi clapauge. Daca ati suferit o trauma care a avut un impact negativ asupra formei, sau pozitionarii urechilor.

lucian-popa

Cum se efectueaza o procedura de interventie chirurgicala la ureche?

La copii, cartilajul fiind suficient de moale, atele pot fi folosite pentru profilare in timpul interventiei chirurgicale. Acest lucru se face de obicei sub anestezie generala. Adultii, in schimb, au cartilajul mai tare, iar procedura trebuie efectuata prin indepartarea sau repozitionarea cartilajului, dupa efectuarea unei mici incizii in ureche.

 

In functie de anatomia si modificarile dorite, medicul poate face o incizie ascunsa in
interiorul sau in spatele urechii. Cartilajul suplimentar sau tesutul moale, care fac
urechea clapauga pot fi eliminate. In cazul in care pliurile normale ale urechii lipsesc,
ele pot fi re-create prin modelarea cartilajului cu suturi permanente, sau razuirea
conturului cartilajului. Uneori, este nevoie de o combinatie de tehnici pentru a obtine
rezultatul dorit.

1

Consultatia initiala

Consultatia dumneavoastra initiala cu chirurgul plastician va consta intr-o evaluare a formei, marimii si plasarii urechilor, si va stabili ce modificari sunt posibile. Se va discuta care sunt optiunile cele mai bune pentru a va putea satisface nevoile si preferintele. Medicul va examina ambele urechi, chiar daca dumneavoastra credeti ca doar una dintre ele are nevoie de reprofilare. Acesta poate, de asemenea, face fotografii ale urechilor, pentru a-l ajuta sa ia cea mai buna decizie in functie si de proportiile, caracteristicile faciale.
2

Ce incizii si cicatrici vor fi?

Amplasarea inciziilor va depinde, in mare masura, de modificarile pe care doriti sa le faceti. Cu toate acestea, va puteti astepta ca inciziile sa fie facute in locuri ascunse, fie in partea din spate a urechii, in cazul in care se conecteaza la cap, sau in interiorul faldurilor interioare ale urechii.
3

Cum ma pregatesc pentru o interventie chirurgicala la urechi?

Chirurgul dumneavoastra va va oferi instructiuni preoperatorii, va va raspunde la orice intrebare pe care o puteti avea, va fi informat in detaliu despre istoricul dumneavoastra medical, si va efectua un examen pentru a determina starea fizica inainte de interventie. In cazul in care medicul dumneavoastra va va cere sa va supuneti unor teste de pre-interventie chirurgicala, asigurati-va ca le-ati programat inainte de procedura dumneavoastra.
4

La ce ma pot astepta in ziua operatiei?

In ziua interventiei chirurgicale, vi se va cere sa nu luati nimic pe cale orala, inclusiv produse alimentare. Va trebui sa folositi doar o cantitatea minima de apa, necesara pentru a va spala pe dinti si clatiti gura ceva mai mult decat acest lucru ar putea duce la anularea interventiei chirurgicale.
5

Cat dureaza rezultatele?

Rezultatele din chirurgia urechii sunt, de obicei, pe o perioada lunga de viata. Este recomandata mentinerea unei relatii cu chirurgul plastician.

Ai o intrebare?