Skip to main content
search

Dermabraziunea (dermaplaning sau dermablading)

Ridurile si liniile fine de pe fata pot fi deranjante pentru multe persoane, motiv pentru care exista mai multe proceduri cosmetice dedicate reducerii acestor semne ale imbatranirii. Dermabraziunea si dermaplaning (dermablading) sunt doua modalitati de tratare a ridurilor, cicatricilor acneei si alte pete ale pielii.

Daca va deranjeaza semnele de imbatranire, care va fac sa aratati mai in varsta decat sa va simti. Daca aveti mici cicatrici faciale cauzate de acnee, varicela sau un traumatism anterior. Daca aveti pete maro sau pete pe piele. Daca aveti linii fine in jurul ochilor, gurii, nasului sau obraji.

lucian-popa

Cum se efectueaza o procedura de dermabraziune?

Scopul acestei interventii este de a “rani” intentionat pielea, astfel incat tesutul cicatrizat nou va inlocui tesutul vechi, reducand astfel sau eliminand petele pielii si a ridurilor. De obicei, chirurgii folosesc un instrument mic, care are o roata de filare rapida, cu o suprafata rugoasa, care frecat pe piele, indeparteaza straturile superioare. Dermabraziunea este cel mai frecvent utilizata pentru a trata cicatricile acneei si alte pete faciale, si este deosebit de utila pentru cei care au riduri verticale in jurul gurii.

Dermaplaning sau dermablading este foarte similar cu dermabraziunea. Pentru aceasta procedura, chirurgul foloseste un instrument cunoscut ca dermatom, care seamana adesea cu un aparat de ras electric. Acest instrument este echipat cu lame mici, care “rasfoiesc”, straturile superioare ale pielii.
Dermaplaning /dermablading poate fi mai potrivit pentru cei care au cicatrici acneice si riduri mai profunde. Acesta poate fi realizat pe o singura zona sau pe intreaga fata.

1

Consultatia initiala

Consultatia dumneavoastra initiala cu chirurgul plastician va consta intr-o evaluare a pielii si stabilirea a ceea ce doriti sa tratati. Se va discuta care sunt optiunile cele mai bune pentru a va putea satisface nevoile si preferintele. In cazul in care va decideti sa mergeti mai departe cu procedura, medicul dumneavoastra va va oferi instructiuni de ingrijire a pielii si tratament in saptamanile ce vor urma.
2

Cum ma pregatesc pentru o procedura de dermabraziune?

Chirurgul dumneavoastra va va oferi instructiuni pre-tratament, va va raspunde la orice intrebare pe care o puteti avea, va fi informat in detaliu despre istoricul dumneavoastra medical, si va efectua un examen pentru a determina starea fizica inainte de interventie.
3

Imediat dupa dermabraziune sau dermaplaning

Este posibil sa aveti o senzatie similara cu cea de julitura pe zona tratata, sa fie de culoare rosie sau umflata. Zona poate furnica pentru un timp, si nu este neobisnuit sa apara senzatia de mancarime. Medicul dumneavoastra va va oferi informatii cu privire la modul de ingrijirea a pielii, va poate fi prescris un unguent pentru a va ajuta cu orice durere ca urmare a procedurii.
4

Perioada de recuperare dupa dermabraziune sau dermaplaning

Aceasta va dura 7 -10 zile pentru ca pielea noua sa inceapa sa se formeze, si poate mentine o nuanta de rosu sau roz timp de pana la 1 luna dupa procedura. De obicei, aceasta coloratie a pielii poate fi acoperita cu machiaj. In termen de 6 saptamani, roseata se va diminua si veti incepe sa vedeti rezultatele complete ale procedurii dumneavoastra.
5

Cat dureaza rezultatele?

IIn functie de adancimea si durata tratamentului, rezultatele vor varia; cu toate acestea, va puteti astepta ca petele de pe piele sa fie reduse sau eliminate pentru o perioada de timp relativ indelungata ca urmare a procedurii.
6

Limitari si riscuri

Din fericire, complicatii semnificative de la dermabraziune sau dermaplaning / dermablading sunt rare. Riscurile specifice pentru aceste proceduri vor fi discutate in timpul consultatiei.

Ai o intrebare?