Skip to main content
search

Tratamentul telangiectazii

De asemenea, cunoscut sub numele de scleroterapie si tratamentul venelor cu laser
Telangiectazii (a nu se confunda cu varicele), vasele de sange sunt dilatate sau intinse, au un model de ramificare si sunt de obicei gasite pe coapsa, partea inferioara a piciorului si, ocazional, pe fata. Telangiectazii sunt progresivi si, de obicei, cresc in numar si vizibilitate odata cu varsta. Scleroterapia si tratamentele venelor cu laser sunt folosite pentru a trata aceste vase, pentru stergerea lor de pe piele.

Daca aveti vene vizibile pe picioare sau coapse, care au un model de ramificare sau ’’panza de paianjen’’. Daca venele de pe fata au un model de ramificare pe care incercati sa le ascundeti. Daca venele ’’paianjen’’ sunt un semn de imbatranire pe care doriti sa le eliminati.

lucian-popa

Cum se efectueaza o procedura de tratament?

Venectaziile pot fi tratate cu scleroterapie sau cu laser. Indepartarea completa a venelor paianjen nu poate fi realizata cu un singur tratament, sunt necesare mai multe tratamente pentru rezultate optime.

 

Urmatoarele sunt cateva motive obisnuite pentru care ati putea dori sa luati in considerare un tratament al venelor paianjen:  sunteti jenat de venele proeminente vizibile pe coapse si pe picioare; evitati purtarea de pantaloni scurti sau imbracamintea de inot, deoarece nu doriti ca altii sa vada venele paianjen;  bransamentele venelor de pe fata sunt inestetice si trebuie sa utilizati machiaj pentru a le camufla; nu sunteti gravida si nu aveti un istoric de formare a cheagurilor de sange.

1

Scleroterapia

Scleroterapia este eficienta pentru vasele de sange mijlocii (mai mari de trei milimetri in diametru); o solutie sclerozanta este injectata in vena cu un micro-ac care determina micsorarea
venei, transformand-o in alb (Blanch), si apoi dispar treptat;
2

Tratamentul cu laser al venelor

Laserele sunt de obicei folosite pentru a trata vasele de sange mici sau mijlocii (1-3 mm diametru), care apar de obicei pe fata; in timpul tratamentului, ochii vor fi acoperiti, astfel incat cornea si retina sa fie protejate de laser; o piesa de mana este trecuta peste piele, si lumina laser este absorbita de sange, cauzand vasele sa se coaguleze si sa fie absorbite de catre organism; pot exista unele inrosiri ale pielii, echimoze, si vezicule, dar aceste efecte secundare dispar peste cateva saptamani sau cateva luni;
3

Care sunt optiunile mele?

Scleroterapia s-a dovedit a fi o procedura estetica nechirurgicala foarte sigura si populara pentru tratarea venelor paianjen. In unele cazuri, in situatia in care venele paianjen sunt mici si situate in jurul gleznelor sau pe fata, terapia cu laser poate fi o buna alternativa nechirurgicala a scleroterapiei.
4

Imediat dupa tratamentul venelor paianjen

Dupa procedura veti observa o reducere a venelor paianjen. Daca ati optat pentru scleroterapie, 50-70% din vasele tratate vor disparea definitiv. Cu interventia cu laser, unele vene pot disparea dupa un singur tratament, in timp ce altele pot necesita mai multe interventii. Cu oricare dintre tratamente, sunt necesare proceduri multiple pentru rezultate optime. Tratamentele venelor paianjen sunt efectuate cu un disconfort minim.
5

Perioada de recuperare

Tratamentul venelor paianjen necesita putin timp de recuperare, daca este cazul. Veti fi capabil sa mergeti la munca si sa reluati aproape toate activitatile normale imediat. Vi se poate cere initial sa purtati ciorapi de compresie pentru a ajuta la mentinerea venelor tratate inchise, si pentru a reduce echimozele. Lumina solara directa trebuie evitata in primele cateva saptamani dupa tratament.
6

Cat dureaza rezultatele?

Mai mult de un singur tratament este adesea necesar, deoarece nu toate venele vor raspunde la primul tratament. De asemenea, din moment ce venele paianjen sunt o afectiune progresiva, va puteti astepta la noi vene paianjen, care se vor forma in timp, ceea ce poate necesita tratament la fiecare cativa ani pentru a mentine o imbunatatire.

Ai o intrebare?