Skip to main content
search

Fillere

Umplere dermica sau umpluturi ale tesuturilor moi cu aterialele de umplutura reprezinta un tip de medicina estetica minim invaziva, utilizate pentru a adauga volum, modifica conturul fetei, si pentru a completa ridurile de pe fata, gat si maini.

Una cele mai populare proceduri estetice, deoarece acestea are rezultate imediate, foarte putine riscuri si cu putin timp de recuperare.

Daca aveti linii adanci din jurul ochilor, sprancenelor sau gurii, in cazul in care doriti sa schimbati conturul maxilarului sau al buzelor sau daca sunteti interesat/a de o procedura minim invaziva.

lucian-popa

Proceduri conexe

Materialele de umplutura sunt administrate cu o seringa in diferite zone ale fetei si capului, incluzand zona din jurul ochilor, de-a lungul maxilarului, in jurul buzelor si pe frunte. Numarul, amplasarea si profunzimea injectiilor depind in mare masura de tipul de umplere dermica utilizat si rezultatele dorite.

Exista trei tipuri de umpluturi utilizate in mod obisnuit: temporare, semi-permanente si permanente. Agentii de umplere pe baza de acid hialuronic sunt temporare, in timp ce alte tipuri de materiale de umplutura ofera rezultate mai de durata.

1

Materiale de umplutura temporare

Fillere pe baza de colagen: colagenul este o proteina naturala care adauga rezistenta si structura pielii. Fillere pe baza de acid hialuronic: o substanta prezenta in mod natural, si utilizata in principal pentru a promova plenitudinea si pentru a da volum. Hidroxiapatita de calciu: injectata adanc, sub piele, materialul se gaseste de obicei in oase.
2

Fillerele semipermanente

Fillere mai durabile dermic, contin de obicei substante mai groase, cum ar fi umplutura sintetic biodegradabila, cunoscuta sub numele de acid poli-L-lactic. Aceste tipuri de materiale de umplere ale tesuturilor moi sunt folosite pentru a trata linii faciale mai profunde.
3

Fillerele permanente

Acestea sunt realizate din polimetilmetacrilat (PMMA), microsfere, care nu sunt absorbite de catre organism. Materialul de umplutura contine, de asemenea, colagen si este recomandat numai pentru zonele groase ale pielii, cum ar fi pliurile nazolabiale.
4

Marci si tipuri de materiale de umplutura

Materiale de umplutura pe baza de acid hialuronic: Restylane, Restylane Lyft, Restylane de matase, Juvederm, Prevelle de matase, Hydrelle, Belotero;
Fillere pe baza de colagen: Cosmoplast, Cosmoderm, Evolence;
Fillere semipermanente: Sculptra, Radiesse;
Materiale de umplutura permanente: ArteFill.
5

Cat dureaza rezultatele?

Fillere pe baza de colagen: rezultatele vor dura de la 2-4 luni;
Fillere pe baza de acid hialuronic: rezultatele variaza, desi cele mai multe branduri comune vor dura 6-12 luni;
Fillere semipermanente: rezultatele vor dura intre 12-18 luni;
Fillere permanente: rezultatele sunt in mod obisnuit inca vizibile dupa 5 sau mai multi ani.
6

Planul de tratament

Materialele de umplutura pot fi administrate in aceeasi zi cu consultarea dumneavoastra, datorita naturii lor minim invaziva, timpi morti scazuti si record de siguranta. In functie de obiectivele, caracteristicile fizice, anii de formare si experienta chirurgului, acesta va impartasi recomandari si informații cu dumneavoastra.

Ai o intrebare?