Skip to main content
search

Liftingul fesier

Excesul de piele si grasimea care vin odata cu imbatranirea, factorii ereditari, sau scaderea dramatica in greutate in zona fesiera poate fi imbunatatita drastic cu un lifting fesier. Nu trebuie confundat cu un “brazilian butt lift”, care adauga volum prin transferul de grasime.
Aceasta procedura presupune eliminarea pielii si a tesutului adipos prin excizie chirurgicala si liposuctie. In fiecare an, mii de pacienti sunt supusi cu succes unei interventii chirurgicale de lifting fesier si sunt multumiti de rezultate.

Daca aveti grasime si piele in exces, sau pielea a devenit flasca. Daca ati suferit recent o pierdere dramatica in greutate si sunteti aproape de greutatea ideala. In cazul in care zona dumneavoastra fesiera va complexeaza. In cazul in care excesul de piele si grasime va fac sa va simtiti inconfortabil, sau va provoca probleme de mobilitate.

lucian-popa

Cum se efectueaza o procedura de lifting fesier?

Chirurgul va face o incizie in partea de sus a feselor, in solduri, inghinal, sau sub obrajii feselor pentru a indeparta excesul de piele si pentru a intinde pielea ramasa. Liposuctia poate fi folosita, in continuare, pentru a contura zona fesei, sau a coapselor, pentru a realiza un aspect echilibrat. Inciziile sunt suturate si inchise in straturi, pentru a se asigura ca pielea ramane stransa. Drenuri si pansamente sunt plasate, si de obicei, o haina de compresie sau un brau este purtat pentru a reduce umflarea si pentru a strange pielea.

 

Excesul de piele si tesutul adipos din zona fesiera se adauga continuu, iar eforturile dumneavoastra de a atinge un corp sculptat sunt zadarnice. In cazul in care oricare dintre aceste conditii se aplica, atunci s-ar putea sa fiti un candidat bun pentru ridicarea fesiera: ati suferit o interventie chirurgicala bariatrica, sau o pierdere semnificativa in greutate prin dieta; sarcina si/sau procesul de imbatranire a lasat piele in exces si celulita sub linia taliei; aveti o laxitate semnificativa a pielii, exces de piele, si ptoza in zona feselor, etc.

1

Cum se efectueaza o procedura de lifting fesier?

Chirurgul va face o incizie in partea de sus a feselor, in solduri, inghinal, sau sub obrajii feselor pentru a indeparta excesul de piele si pentru a intinde pielea ramasa; liposuctia poate fi folosita, in continuare, pentru a contura zona fesei, sau a coapselor, pentru a realiza un aspect echilibrat. Inciziile sunt suturate si inchise in straturi, pentru a se asigura ca pielea ramane stransa.
2

Care sunt optiunile mele?

In functie de calitatea pielii dumneavoastra, cat de mult exces trebuie eliminat si forma corpului, chirurgul va determina ce optiuni sunt potrivite pentru dumneavoastra. In cazul in care exista o cantitate mare de piele de eliminat, avand un corp mai mic, s-ar putea lua in considerare un lift, ceea ce ar putea ajuta la eliminarea pielii din jurul stomacului, fese, coapse si solduri. Daca eliminarea pielii va avea ca rezultat o pierdere de volum a feselor, o augmentare de fese ar putea fi adecvata ca urmare a unui lifting fesier.
3

Ce incizii si cicatrici vor fi?

Inciziile pentru liftingul fesier ar putea include o incizie mare in partea de sus a feselor, in partea din spate, sau ascunse sub cutele feselor. In cazul in care vorbim de liposuctie, vor exista cicatrici mai mici, care se vor estompa, si vor fi in cea mai mare parte insesizabile.
4

Cum ma pregatesc pentru o procedura de ridicare de fese?

Chirurgul va oferi instructiuni detaliate preoperatorii, va raspunde la orice intrebari ati putea avea, va fi informat in detaliu despre istoricul dumneavoastra medical, si va efectua un examen pentru a determina starea fizica inainte de interventie.
5

Ingrijire si recuperare

Chirurgul va va preciza perioada pana cand veti putea reveni la activitatile obisnuite. De asemenea, dupa interventie, veti primi instructiuni detaliate cu privire la ingrijirea postchirurgicala, inclusiv informatii cu privire la: simptomele normale pe care le veti experimenta; semne potentiale de complicatii.
6

Cat dureaza rezultatele?

Rezultatele liftingului fesier sunt de lunga durata. Daca mentineti un stil de viata sanatos, si evitati intinderea pielii prin cresterea in greutate, va puteti bucura de un contur tineresc pentru o lunga perioada de timp.

Ai o intrebare?