Skip to main content
search

Chirurgia Nasului

Cunoscuta sub numele de Rinoplastie sau Remodelarea nasului.

Dacă nu sunteti multumit(ă) de forma, marimea sau unghiul nasului, in cazul în care nasul este prea mare, prea mic sau nu este proportional cu restul fetei, dacă aveti probleme de respiratia ca urmare a unor obstructii in interiorul nasului, dacă aveti un lobul nazal sau un vârf al nasului prea coborât, prea ridicat sau prea larg.

rinoplastie

Cum se efectuează o procedură de interventie chirurgicală nas?

Dupa anestezie, se vor face incizii pentru a avea acces la oase si cartilajului care sustin nasul. Există două tehnici generale pentru a face incizii: deschis și endonazal. Prin adăugarea sau eliminarea de os si cartilaj si ajustarea structurilor de sustinere din interiorul nasului, marimea nasului poate fi redusă sau crescută, iar nasul poate fi scurtat sau prelungit.
– grefe vârful cartilaginoase pot fi folosite pentru a remodela vârful nasului, făcându-l mai înăltate mai lung, mai scurt sau mai subtire.
– Pielea ta si a altor tesuturi moi vor remodeleze să-si asume forma structurii de bază.
– La unii pacienti, chituri tisulare sau grefele de grăsime pot fi adăugate pentru a mări volumul în zonele dorite.

Care sunt optiunile mele?

1

Rinoplastia deschisa

Pentru o rinoplastie deschisa, inciziile sunt realizate în afara nasului, cu o incizie mica
de acces pe partea inferioară a nasului dintre nari, care apoi se conectează cu alte incizii ascunse în interiorul nasului. Pledează pentru abordarea deschisă faptul că deschiderea completa a nasului, ofera o mai bună vizualizare a structurilor nazale și o cale mai directă pentru manipularile chirurgicale. Cicatricea mică de la baza nasului este abia vizibilă odată ce se vindecă.
2

Rinoplastie endonazala

Pentru o rinoplastie endonazala, inciziile sunt facute in interiorul pasajelor nazale. Pentru că aceste incizii sunt ascunse, ele sunt invizibile după o intervenția chirurgicală. Abordarea endonazala determina o disecție mai limitata ale țesuturilor nazale, oferă vizualizare suficienta a structurilor nazale si elimina cicatricile vizibile la baza nasului.

Ai o intrebare?