Skip to main content
search

Laserul de regenerare a pielii

Regenerarea cu laser este o modalitate eficienta de a inversa efectele daunatoare ale expunerii la soare, imbatranirii si obiceiurilor de viata (cum ar fi fumatul), imbunatatind calitatea, culoarea si textura pielii. Laserele de regenerare sunt ablative sau non-ablative. Laserele ablative folosesc impulsuri rapide de lumina, de intensitate mare, pentru a indeparta straturile superioare deteriorate ale pielii, aceasta ajutand la netezirea si strangerea pielii, eliminarea ridurilor si corectarea problemelor de pigmentare. Laserele non-ablative sunt non-invazive, nu cauzeaza leziuni, si mai mult, acestea actioneaza prin stimularea cresterii de colagen care sta la baza si ajuta la strangerea pielii.

In cazul in care pielea dumneavaoastra este deteriorata de soare, cu ridare in jurul ochilor si gurii, precum si atunci cand pielea din zona inferioara a pleoapei prezinta laxitate.
Daca ati suferit modificari neregulate ale culorii pielii, cum ar fi petele maro.
Daca aveti cicatrici care au facut suprafata pielii inegala.
Daca aveti anumite cresteri ale pielii precanceroase.

lucian-popa

Proceduri conexe de regenerare a pielii

Inainte de a incepe tratamentul, veti fi prevazut cu scuturi pentru ochi, care va proteja corneea si retina dumneavoastra de laser. In timpul procedurii cu laser o bagheta este trecuta peste piele, si laserul de regenerare emite un foarte scurt puls de lumina, de mare intensitate, care deterioreaza straturile superioare ale pielii. Dupa ce pielea se vindeca, apare un tesut mai tanar si mai sanatos.
Procedurile cu laserul pot fi realizate la diferite adancimi, in functie de nevoile dumneavoastra. Exista o mare varietate de dispozitive laser folosite pentru regenerare, care sunt clasificate in trei grupe principale.

Liniile fine, ridurile profunde sau cicatricile acneice profunde, pot necesita, fiecare, o abordare diferita de tratament. Prin urmare, in functie de tipul de piele, severitatea efectelor nocive ale soarelui, gradul de pigmentare neuniforma, sau adancimea de imperfectiuni ale pielii, chirurgul poate recomanda o terapie combinata, in care diferite dispozitive de regenerare sunt folosite in timpul aceluiasi tratament, pentru a imbunatati rezultatele. Daca aveti o interventie chirurgicala, cum ar fi un lifting facial sau un lifting al pleoapelor, se poate realiza o procedura de regenerare in acelasi timp.

1

Lasere ablative

Aceste dispozitive elimina pielea, prin crearea unei leziuni uniforme a pielii, similar cu un peeling chimic sau o
dermabraziune mai profunda. Straturi subtiri de piele, de la suprafata, sunt indepartate cu fiecare trecere a baghetei. Aceste lasere sunt utilizate pentru strangerea pielii, cicatricile lasate de acnee, si reducerea ridurilor.
2

Lasere non-ablative

Aceste dispozitive nu elimina pielea. In schimb, in timp ce laserul este trecut peste piele, lumina determina un grad de deteriorare termica a straturilor superioare, sau profunde ale pielii. Chiar daca aceste lasere elimina unele linii fine si riduri, rezultatele nu sunt evidente decat dupa cateva luni de la procedura.
3

Lasere fractionale

Aceste dispozitive pot fi fie ablative sau non-ablative. Laserul functioneaza in modul fractional, asta inseamna ca zona tratata va fi perforata de micropuncte generate de laser, generand microleziuni profunde. Aceste dispozitive sunt utilizate pentru a trata liniile fine, ridurile mai profunde, daunele provocate de soare, cicatricile acneice, si melasma (petele maro neregulate).
4

Care sunt optiunile mele?

Optiunile dumneavoastra depind de cat de adanc este nevoie sa fie tratamentul, iar chirurgul va recomanda o abordare bazata pe obiectivele estetice. Perioada de timp de recuperare poate fi un factor important de luat in considerare la alegerea unei proceduri de regenerare, sau determinarea gradului de tratament.
Chirurgul poate alege dintr-unul, sau dintr-o combinatie, a urmatoarelor dispozitive, in functie de tipul de piele si de zona tratata: laser cu dioxid de carbon; Erbiu: laser YAG; Puls variabil cu laser Erbiu.
5

Perioada de recuperare dupa laserul de regenerare

Recuperarea dumneavoastra va depinde de tehnica si profunzimea tratamentului. Un tratament superficial va necesita mai putin timp de vindecare, comparativ cu un tratament profund. Veti fi informat cu privire la ingrijirea pielii, si daca va fi necesara aplicarea de unguente. Pentru barbatii care au fost supusi procedurilor de regenerare, aparatele de ras trebuie evitate pentru o vreme. De asemenea, trebuie evitata epilarea cu ceara sau utilizarea cremelor depilatoare.
6

Cat dureaza rezultatele?

Din cauza persistentei de roseata a pielii, in urma procedurilor de regenerare, pot dura cateva luni de zile inainte de a putea vedea pe deplin noul look. Cei mai multi pacienti sunt de parere ca rezultatele merita perioada de asteptare. In cazul tratamentelor profunde, beneficiile sunt relativ de durata lunga. Procedurile de regenerare superficiale, ar putea necesita sa fie repetate periodic, in scopul de a mentine beneficiile lor.

Ai o intrebare?