Cerneala de tatuaj traieste sub stratul superior al pielii, ceea ce o face dificil de indepartat, si necesita adesea mai multe sesiuni cu laser sau, in unele cazuri, indepartarea chirurgicala. Indepartarea tatuajelor cu laser este o procedura neinvaziva care foloseste un dispozitiv cu laser Q-switched pentru a descompune culorile pigmentare ale unui tatuaj nedorit.
Indepartarea tatuajelor
Cand se ia in considerare indepartarea tatuajelor?
Daca aveti un tatuaj nedorit, care va face sa va simti jenat/a, sau limiteaza capacitatea de a purta anumite haine. In cazul in care simtiti ca tatuajul nu mai reflecta stilul de viata sau estetica personala. Daca nu sunteti multumit/a cu modificarile tatuajului cauzate de imbatranirea naturala a pielii.
Proceduri conexe ale indepartarii tatuajelor
Reactia pielii la laser este testata pentru a determina nivelul de energie cel mai eficient pentru tratament. Dispozitivul cu laser produce un puls de laser extrem de scurt, care este absorbit de tatuaj, provocand vopseaua pentru a ,,curge’’, cauzand foarte putine daune tesutului din jur. Rezultatele secundare produse vor fi eliminate de catre sistemul munitar al organismului, ca parte a procesului de vindecare.
Tatuajele mai mici necesita mai putine impulsuri, in timp ce acele mai mari necesita mai multe. Sesiuni multiple de tratament sunt adesea necesare pentru rezultate optime. Numarul de tratamente va varia in functie de natura specifica a tatuajului, iar tatuajul ar trebui sa devina treptat mai sters, cu fiecare sesiune.