Skip to main content
search

Indepartarea tatuajelor

Cerneala de tatuaj traieste sub stratul superior al pielii, ceea ce o face dificil de indepartat, si necesita adesea mai multe sesiuni cu laser sau, in unele cazuri, indepartarea chirurgicala. Indepartarea tatuajelor cu laser este o procedura neinvaziva care foloseste un dispozitiv cu laser Q-switched pentru a descompune culorile pigmentare ale unui tatuaj nedorit.

Daca aveti un tatuaj nedorit, care va face sa va simti jenat/a, sau limiteaza capacitatea de a purta anumite haine. In cazul in care simtiti ca tatuajul nu mai reflecta stilul de viata sau estetica personala. Daca nu sunteti multumit/a cu modificarile tatuajului cauzate de imbatranirea naturala a pielii.

lucian-popa

Proceduri conexe ale indepartarii tatuajelor

Reactia pielii la laser este testata pentru a determina nivelul de energie cel mai eficient pentru tratament. Dispozitivul cu laser produce un puls de laser extrem de scurt, care este absorbit de tatuaj, provocand vopseaua pentru a ,,curge’’, cauzand foarte putine daune tesutului din jur. Rezultatele secundare produse vor fi eliminate de catre sistemul munitar al organismului, ca parte a procesului de vindecare.

Tatuajele mai mici necesita mai putine impulsuri, in timp ce acele mai mari necesita mai multe. Sesiuni multiple de tratament sunt adesea necesare pentru rezultate optime. Numarul de tratamente va varia in functie de natura specifica a tatuajului, iar tatuajul ar trebui sa devina treptat mai sters, cu fiecare sesiune.

1

Care sunt optiunile mele?

Terapia cu laser Q-switched este in prezent metoda neinvaziva preferata de indepartare a tatuajelor. Exista o serie de dispozitive laser Q-switch disponibile. Sunt indicate diferite lasere pentru tratarea culorilor diferite de tatuaj.
2

Variabilele care afecteaza dispozitivul cu laser pentru indepartarea tatuajului:

Pielea si culoarea tatuajului; tipul de tatuaj si vechimea lui; adancimea si cantitatea de cerneala; lumina colorata a laserului, frecventa, durata impulsului, dimensiunea spotului, si fluenta; temperatura pielii;
 sincronizarea tratament – racire.
3

Care sunt tipurile de lasere folosite pentru indepartarea tatuajelor?

Chirurgul dumneavoastra poate utiliza una sau o combinatie a urmatoarelor dispozitive, in functie de tipul de piele, culoarea de tatuaj, varsta si tipul de tatuaj, marimea si localizarea zonei de tratat, precum si schema de tratament: cu laser Ruby Q-switched, Q-switch Nd: YAG laser, cu laser Alexandrit Q-switched.
4

Consultatia

Anumite tatuaje sunt mai dificil de indepartat decat altele si pot necesita mai multe sesiuni pentru a obtine un rezultat satisfacator. Tatuajele colorate (rosu, inchise la culoare, albastru si negru) sunt mai usor de indepartat, de obicei, complet comparativ cu cele verzi si galbene. Tatuajele simple sunt usor de indepartat si necesita adesea doar 1-2 sesiuni, in timp ce tatuajele complexe, multicolore necesita 12 sau mai multe sesiuni la distante de cateva luni.
5

La ce ma pot astepta in ziua interventiei de indepartare a tatuajului?

Indepartarea tatuajelor cu laser se realizeaza pe o baza in ambulatoriu. O anumita forma de anestezie locala, cum ar fi o crema anestezica, poate fi aplicata inainte de inceperea tratamentului. Durerea experimentata in timpul procedurii este destul de tolerabila. Cele mai multe sesiuni de eliminare tatuaj cu laser dureaza doar cateva minute pentru a finalize, cu toate acestea, poate fi necesara o perioada mai lunga de timp, in functie de natura tatuajului.
6

Indepartarea chirurgicala

Indepartarea chirurgicala va necesita un anestezic inainte de inceperea procedurii. Chirurgul va exciza zona de tatuaj, si fie va inchide rana cu copci sau va folosi o grefa de piele. Odata ce interventia chirurgicala este completa, vi se pot prescrie medicamente pentru a ajuta la vindecare si a diminua durerea.
7

Cat dureaza rezultatele?

Indepartarea tatuajelor cu laser este permanenta, dar poate necesita de la 2 pana la12 sesiuni diferite pentru a obtine rezultate satisfacatoare. Este recomandata mentinerea unei relatii cu chirurgul plastician.

Ai o intrebare?