Skip to main content
search

Pregatirea pentru marirea buzelor va depinde de ce fel de procedura ati convenit dumneavoastra si chirurgul plastician. Chirurgul va oferi instructiuni detaliate preoperatorii, va raspunde la orice intrebari ati putea avea, va fi informat in detaliu despre istoricul dumneavoastra medical, si va efectua un examen pentru a determina starea fizica inainte de interventie.
In prealabil procedurii dumneavoastra, chirurgul va va cere sa:

  • renuntati la fumat cu cel putin sase saptamani inainte pentru a favoriza vindecarea;
  • evitati sa luati aspirina, antiinflamatoare nesteroidiene (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene: Advil, Motrin, Aleve), si vitamine/regimuri homeopate care pot creste sangerarea;
  • indiferent de tipul de interventie efectuata, hidratarea este foarte importanta. Hidratarea adecvata inainte si dupa interventia este esentiala pentru recuperarea in conditii de siguranta si pentru rezultate optime.

Marirea buzelor se face de obicei in ambulatoriu. Daca aveti o procedura chirurgicala, asigurati-va ca exista cineva care sa va duca acasa dupa interventie, si sa ramana cu dumneavoastra cel putin pentru prima noapte.

Ingrijire si recuperare

Nereusita din optiunile de nechirurgical (injectii de umplere si machiaj permanent) este minima. Este posibil sa apara vanatai sau umflaturi, care se vor atenua cu timpul. Chirurgul va va preciza perioada pana cand veti putea reveni la activitatile obisnuite. De asemenea, dupa operatie, veti primi instructiuni detaliate cu privire la ingrijirea postchirurgicala, inclusiv informatii cu privire la:

  • simptomele normale pe care le veti experimenta;
  • semne potentiale de complicatii.

Imediat dupa marirea buzelor (chirurgical)

Veti experimenta echimoze postoperatorii si umflaturi, cu usoara pana la moderata stare de disconfort pentru o zi sau doua. O compresa rece poate fi aplicata pe locul interventiei pentru a reduce umflarea, echimozele si durerea. Exista posibilitatea unei diete bazate doar pe lichide pentru 1-2 zile. Veti fi cel mai probabil mobil/a in ziua interventiei chirurgicale, dar activitatile vor fi restrictionate.

Perioada de recuperare

Este extrem de important sa urmati toate instructiunile de ingrijire furnizate de chirurg. Aceasta va include informatii despre purtarea de imbracaminte de compresie, grija de canalele de drenaj daca acestea sunt introduse, medicatia prescrisa, si nivelul si tipul de activitate care este permis. Medicul dumneavoastra va va oferi, de asemenea, informatii detaliate despre simptomele normale, si despre orice semn posibil de complicatii. Este important sa se inteleaga ca perioada de timp de recuperare difera de la un pacient la altul.

Primele doua saptamani:

  • ar trebui sa fiti apt/a, intr-o saptamana, sa va intoarceti la activitatile normale;
  • suturile plasate in interiorul gurii se vor dizolva intr-o perioada de 4-6 zile;
  • este posibil sa fiti limitat/a la o dieta moale, timp de pana la 10 zile.

 

Dupa 4- 6 saptamani, activitatea fizica intensa poate fi reluata.

 

Ai o intrebare? Vrei sa ne contactezi?